ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΟΝΙ
01 Apr
0

ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΟΝΙ

Η επιλογή του χρώματος στο σαλόνι είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ καθώς το χρώμα των τοίχων θα αποτελέσει τη βάση για όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του σπιτιού. 

Τι χρώμα να βάψω το σαλόνι μου για να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο φωτεινό ; 

Η ξεκάθαρη απάντηση είναι να κινηθείς σε απαλούς ουδέτερους τόνους όπως ώχρα , το χρώμα της μέντας, το  απαλό γκρι και το μπεζ. Ειδικότερα για το γκρι αξίζει να σημειωθεί  ότι ανάλογα με την απόχρωση που θα επιλέξεις μπορεί να αναδειχθεί ή να  "εξαφανιστεί" . Δηλαδή διαλέγοντας μία απαλή απόχρωση του γκρι ο χώρος φωτίζεται πιο αρμονικά και αναδυκνείεται η όψη των επίπλων. Από την άλλη μεριά μία πιο σκούρη απόχρωση του γκρι, οι τοίχοι σίγουρα δε θα παιρνούν απαρατήρητοι και θα αποτελούν ένα κομμάτι άρρηκτα συνδεδεμένο με την υπόλοιπη διακόσμηση του σαλονιού. 


Ένα άλλο υπέροχο χρώμα είναι το καφέ, το οποίο δηλώνει ζεστασιά. Σαν βασικό γήινο χρώμα προβάλλει την άνεση και την φιλοξενία στο χώρο. Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι που αξίζει να του δώσεις μία θέση στο καθιστικό σου. 


Τέλος δε γίνεται να μην επισημάνουμε τη σταθερή αξία του λευκού χρώματος ως επιλογή. Ένα χρώμα διαχρονικό, λιτό και κομψό και είναι πάντα στη μόδα. Το λευκό συμβολίζει καθαριότητα και φρεσκάδα και αναδεικνύει τον περιβ΄΄αλλοντα χώρο καθώς αποτελεί τον ιδανικό ουδέτερο καμβά, που επιτρέπει όση φαντασία και δημιουργικότητα θέλεις να βάλεις στα χρώματα των υπόλοιπων επίπλων και αντικειμένων του σαλονιού σου. 


ΣΧΟΛΙΑ
Write Comment
ΦΟΙΡΟΣ HOME © 2024