#ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: ΙΔΕΕΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ
07 May
0

#ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: ΙΔΕΕΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

Αποτελεί σίγουρα το πιο «φωτεινό» δωμάτιο του σπιτιού και αυτές οι μέρες φαντάζουν ιδανικές για να το ανανεώσετε. Το παιδικό δωμάτιο πρέπει να συνδυάζει τρεις βασικούς άξονες : Ένας ευχάριστος χώρος μέσα  στον οποίο τα παιδιά θα νιώθουν χαρά, λειτουργικός ώστε να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες του και οπωσδήποτε ασφαλής. Εμπνευστείτε λοιπόν από τις παρακάτω ιδέες , αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργείστε ένα  υπέροχο χώρο.


ΧΡΩΜΑ

Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη διάθεση των παιδιών. Αποφύγετε το ουδέτερο  λευκό παντού και βάλτε λίγο χρώμα σε ένα τοίχο.  Επίσης, θα μπορούσατε να τοποθετήσετε μία ταπετσαρία  θα δώσει φως και θα κάνει το χώρο να δείχνει μεγαλύτερο. Επίσης, υπάρχουν στην αγορά και αυτοκόλλητα για το τοίχο σε διάφορα μεγέθη και μοτίβα, που είναι εύκολα στη χρήση και δίνουν μία παιχνιδιάρικη διάθεση στο χώρο. Οπωσδήποτε πρέπει να προσέξετε όλα τα χρώμα τα και τα υλικά  είναι οικολογικά , υψηλής ποιότητας.


ΧΩΡΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ/ΓΩΝΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Το ιδανικό παιδικό δωμάτιο πρέπει να είναι λειτουργικό ώστε να εξυπηρετεί την ανάγκη για παιχνίδι το ίδιο καλά με την ανάγκη για σχολική μελέτη. Η θέση που θα τοποθετηθεί το παιδικό γραφείο είναι σημαντική, συνήθως μπροστά από ένα μεγάλο τοίχο,  κοντά σε παράθυρο για φυσικό φωτισμό. Κάποιες στήλες /βιβλιοθήκες δίπλα του είναι καλό να το πλαισιώνουν για την αποθήκευση των βιβλίων. Στις μικρότερες ηλικίες σε κάποια ελεύθερη γωνία δημιουργείστε μία γωνιά ανάγνωσης, με πολλά μικρά μαξιλαράκια, ραφάκια για τα βιβλία προσφέροντας ηρεμία και χαλάρωση στα παιδιά.


ΦΩΤΙΣΜΟΣ        

Εκτός από το κεντρικό φωτιστικό του χώρου μπορείτε να ενισχύσετε το φώς στο χώρο διακοσμώντας τον παράλληλα. Χρησιμοποιείστε λαμπάκια δημιουργώντας ένα σχήμα στον τοίχο  δίνοντας  ξεχωριστή προσωπικότητα στο χώρο.  Όταν νυχτώνει το σκηνικό θα είναι μαγικό.


ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ

Δημιουργείστε την προσωπική «γκαλερί» σε ένα τοίχο του δωματίου κρεμώντας κάποιες από τις ζωγραφιές των παιδιών. Είτε μέσα σε κενές κορνίζες, είτε σε κάποιο πίνακα ανακοινώσεων ή ακόμα και σε ένα σχοινί με μανταλάκια  οι ζωγραφείς θα προσφέρουν χρώμα και ζωή στο χώρο ενισχύοντας την παιχνιδιάρικη του διάθεση


ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΑΣ

Εξαιρετική ιδέα αποτελεί το «ντύσιμο» ενός τοίχου ή μίας πόρτας από κάποια ντουλάπα με μαυροπίνακα.  Είναι μία εξαιρετική ιδέα διακόσμησης που δίνει χαρακτήρα στο χώρο ενώ ταυτόχρονα προάγει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα


ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ/ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Οι μέρες αυτές προσφέρουν μία ιδανική ευκαιρία για να ξεχωρίσετε και να πετάξετε ή να χαρίσετε αντικείμενα που πλέον δεν χρησιμοποιούνται. Άλλωστε το δωμάτιο αυτό μετά βάλλεται συχνά ακολουθώντας  την ανάπτυξη του παιδιού και τις ανάγκες του σε κάθε ηλικία. Αφήστε ελεύθερη τη φαντασία και χρησιμοποιείστε καθημερινά αντικείμενα μετατρέποντας τα σε αποθηκευτικούς χώρους., όπως  βαλίτσες, ξύλινα καφάσια μικρά και μεγάλα καλάθια!


ΤΟΙΧΟΙ

Οι τοίχοι στο παιδικό δωμάτιο αποτελούν ιδανικό καμβά για να τους διακοσμήσετε όπως θέλετε. Ενισχύστε την θετική διάθεση των παιδιών τοποθετώντας καδράκια με φωτογραφίες  που διαλέξατε μαζί,  μικρά ράφια σε διάφορα χρώματα και σχήματα, κρεμάστρες πολύχρωμες για τα απαραίτητα ακόμα και γιρλάντες . δε χρειάζεται να έχει κάποιος  γενέθλια στο χώρο αυτό μπορεί να είναι κάθε μέρα γιορτή!


ΣΧΟΛΙΑ
Write Comment
ΦΟΙΡΟΣ HOME © 2020