ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ ΣΑΣ
26 May
0

ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ ΣΑΣ

 Τ                  Το πιο σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού είναι σίγουρα το καθιστικό, είναι ο χώρος που περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας! Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές ώστε να κάνετε αυτόν τον χώρο φιλόξενο, άνετο και λειτουργικό!


  •        Μην τοποθετείτε τον καναπέ με την πλάτη προς τηνείσοδο. Οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να βλέπουν ποιος μπαίνει στο χώρο. Παράλληλα,έτσι δημιουργείτε ένα ογκώδες όριο στο χώρο το οποίο δεν είναι και αισθητικάάρτιο καθώς η πλάτη από τους καναπέδες είναι συνήθως μονότονη.  Αν πρέπει αναγκαστικά να τον τοποθετήσετε έτσιτον καναπέ τότε ακουμπήστε ένα sofa-table στηνπλάτη στο οποίο επάνω βάλτε μία λάμπα ή κάποιο άλλο διακοσμητικό ώστε να δώσετεύψος.

  •          Αφήστε ελεύθερο το μονοπάτι κίνησης μέσα στοκαθιστικό, δηλαδή την  νοητή διαδρομή απότην οποία πρέπει κάποιος να διασχίσει για να μετακινηθεί σε διάφορες μεριέςμέσα στο δωμάτιο.  Δεν πρέπει να «σκοντάφτετε»πάνω σε έπιπλα ή άλλα αντικείμενα στο πέρασμα σας.
  •        Ισορροπήστε το καθιστικό δίνοντας την απαραίτητησημασία στην τοποθέτηση των επίπλων μέσα σε αυτό ειδικά των πιο μεγάλων. Απλώστετα  σε όλο το χώρο ώστε να μηνσυνωστίζονται σε μία μεριά. Πολλά από τα καθιστικά στις μέρες μας έχουν πολλούςτοίχους οπότε ένα συνηθισμένο λάθος είναι να καταλήγουν  όλα τα ογκώδη έπιπλα κατά μήκος των τοίχων.

  •          Αφήστε τις απαραίτητες αποστάσεις ανάμεσα σταέπιπλα. Ανάμεσα στον καναπέ και στο τραπεζάκι καλό είναι να υπάρχει απόσταση35-45 εκ. Αν τοποθετήσετε δύο πολυθρόνες πρέπει να υπάρχει ένα κενό περίπου 45εκ ανάμεσα του στο οποίο μπορεί να τοποθετηθεί ένα όμορφο μικρό βοηθητικότραπεζάκι. 

ΣΧΟΛΙΑ
Write Comment
ΦΟΙΡΟΣ HOME © 2022