ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ ΣΑΣ
26 May
0

ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ ΣΑΣ

 Τ                  Το πιο σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού είναι σίγουρα το καθιστικό, είναι ο χώρος που περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας! Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές ώστε να κάνετε αυτόν τον χώρο φιλόξενο, άνετο και λειτουργικό!


  •        Μην τοποθετείτε τον καναπέ με την πλάτη προς την είσοδο. Οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να βλέπουν ποιος μπαίνει στο χώρο. Παράλληλα, έτσι δημιουργείτε ένα ογκώδες όριο στο χώρο το οποίο δεν είναι και αισθητικά άρτιο καθώς η πλάτη από τους καναπέδες είναι συνήθως μονότονη.  Αν πρέπει αναγκαστικά να τον τοποθετήσετε έτσι τον καναπέ τότε ακουμπήστε ένα sofa-table στην πλάτη στο οποίο επάνω βάλτε μία λάμπα ή κάποιο άλλο διακοσμητικό ώστε να δώσετε ύψος.

  •          Αφήστε ελεύθερο το μονοπάτι κίνησης μέσα στο καθιστικό, δηλαδή την  νοητή διαδρομή από την οποία πρέπει κάποιος να διασχίσει για να μετακινηθεί σε διάφορες μεριές μέσα στο δωμάτιο.  Δεν πρέπει να «σκοντάφτετε» πάνω σε έπιπλα ή άλλα αντικείμενα στο πέρασμα σας.
  •        Ισορροπήστε το καθιστικό δίνοντας την απαραίτητη σημασία στην τοποθέτηση των επίπλων μέσα σε αυτό ειδικά των πιο μεγάλων. Απλώστε τα  σε όλο το χώρο ώστε να μην συνωστίζονται σε μία μεριά. Πολλά από τα καθιστικά στις μέρες μας έχουν πολλούς τοίχους οπότε ένα συνηθισμένο λάθος είναι να καταλήγουν  όλα τα ογκώδη  έπιπλα κατά μήκος των τοίχων.

  •          Αφήστε τις απαραίτητες αποστάσεις ανάμεσα στα έπιπλα. Ανάμεσα στον καναπέ και στο τραπεζάκι καλό είναι να υπάρχει απόσταση 35-45 εκ. Αν τοποθετήσετε δύο πολυθρόνες πρέπει να υπάρχει ένα κενό περίπου 45 εκ ανάμεσα του στο οποίο μπορεί να τοποθετηθεί ένα όμορφο μικρό βοηθητικό τραπεζάκι. 

ΣΧΟΛΙΑ
Write Comment
ΦΟΙΡΟΣ HOME © 2021